6. 4. 2011.

hlebić

Pošto sam na hleb u Roggenartu potrošila hiljade dinara, i videla  da moj tata u tri poteza
pravi sasvim dobar hleb, upustila sam se i ja u tu avanturu:
                                                          
                                                       malo semenki
 

                                                                                                              brašna, vode, soli                                                       

                                        sve to u kalupić pa u rernu

                                      i evo ga: ptičja prespektiva

                                                                    en face

                                                                       profil
                                         
                                               
                    slatki parnjak: sve to i još grožđice

                 i sasvim malo šećera od šećerne trske

                                                             malo cimeta

                                                          i malo badema

                      spreman za jutarnji kafe-obred

                                                          i to je to. to je to.

8 коментара:

  1. e i ja sam to pocela pre koji mesec! nisam jos probala slatke parnjake, ali sam miksala razlicita brasna (psenicno, heljdino, ovseno, razeno, kukuruzno...),semenke, masline, beli luk...
    koliko sutra probacu slatki!

    ОдговориИзбриши
  2. i ja miksam razna brašna, super mi je što uvek ispadne drugačije. a ovaj luk i masline, padalo mi na pamet, a sad ću morati da isprobam! javim kako ide i pitam za savet ;) :*

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala na ovome! Ukoliko već za vikend primenjujem recept! ;)

    ОдговориИзбриши
  4. molim!
    samo opušteno, mnogo je lakše nego što mnogi misle ;)

    ОдговориИзбриши
  5. ej, pa svaka cast!
    moja mama je svojevremeno mesila hlebice, al onda je naprasno izgubila entuzijazam. sam kad gledam fotkice, razmišljam da svecano preuzmem kecelju, iako sam kompletan analfabeta sto se kuhinje i kuvanja tice. deluje jednostavno, stoga ne bi trebalo da bude problema.


    ps - veliki pozdrav za aleksandru a.k.a. lalicu!!! ne mogu da verujem da sam je nasla kod tebe na blogu. strava!

    ОдговориИзбриши
  6. samo napred, beatpie!

    haha, neverovatno! lalićka se moli da preuzme pozdrave ;)

    ОдговориИзбриши