4. 5. 2011.

Mirni dani i mixing part


Kad su me prvi put odveli u Elixir Bar odlepila sam od sreće. Pila sam i pre toga slične koktele, magrarite jednake brdu svežih malina, šargarepe s paprikama i razne slične ludorije, ali bio je sumoran i stresa pun zimski dan, a ja nikad u Beogradu i na jednom mestu nisam našla toliko mirisa i ukusa. (ovde kao da je počela pesma).

                       

Đumbir i strukovi sveže nane, maline, zelene jabuke, cvekla... Jedva sam se suzdržala i poručila samo jednu kombinaciju, ali avaj, ipak sam na kraju popila dve :)) za pola sata.
Ipak, dorćolski bar mi nije blizu, a dok stignem do Ušća, naručim platim, obavezno mi skrene pažnju neka Sephora ili Women's Secret, te izađem odatle s vrtoglavicom i dilemama, a istrošeni šoping mol vazduh usisa radost i entuzijazam iz mog bića.
Onda shvatim da moja Bosch seckalica  od kupovine na pijaci čini čuda!
Proleće i leto obožavam zbog svežih jagoda i nane, bosiljka, žalfije, mmm. Posle bolonjeza s mrvom kozjeg sira začinjenog travkama i crnim vinom, skačem na buket sveže nane i delam. 



Meni važan sastojak br. 1 je koren đumbira, a br. 2 koren celera - oba sveži! Pa onda, maline, ribizle, višnje, borovnice, kupine, jabuka, a u zahtevnijim danima ide i banana. Količina i odnos zavise od raspoloženja i dostupnosti namirnica.
Voćkice i začine natapam i puštam da odstoje u vodi (kažu da je dobro i da "skida" pesticide).



... kad prođe dovoljno vremena i vrati se drhtavica i glad za vitaminima, samo hop, sve u seckalicu...



... i za manje od minuta rezultat je tu!



Do sada je kroz pomenutu seckalicu prošlo sve voće i povrće (dobro, nije luk) koje bi mi palo pod ruku, ali crveno voće mi je neprevaziđeno. Ipak, postoje razni dani, raspoloženja i ukusi! 




A dok se proleće još ne zahukta i zamrzivač prosečne BG radnje nudi sasvim dovoljno. 
Cheers!