Pošto sam na hleb u Roggenartu potrošila hiljade dinara, i videla da moj tata u tri poteza
pravi sasvim dobar hleb, upustila sam se i ja u tu avanturu:
pravi sasvim dobar hleb, upustila sam se i ja u tu avanturu:
malo semenki
brašna, vode, soli
sve to u kalupić pa u rernu
i evo ga: ptičja prespektiva
en face
profil
slatki parnjak: sve to i još grožđice
i sasvim malo šećera od šećerne trske
malo cimeta
i malo badema
spreman za jutarnji kafe-obred
i to je to. to je to.
e i ja sam to pocela pre koji mesec! nisam jos probala slatke parnjake, ali sam miksala razlicita brasna (psenicno, heljdino, ovseno, razeno, kukuruzno...),semenke, masline, beli luk...
ОдговориИзбришиkoliko sutra probacu slatki!
i ja miksam razna brašna, super mi je što uvek ispadne drugačije. a ovaj luk i masline, padalo mi na pamet, a sad ću morati da isprobam! javim kako ide i pitam za savet ;) :*
ОдговориИзбришиHvala na ovome! Ukoliko već za vikend primenjujem recept! ;)
ОдговориИзбришиmolim!
ОдговориИзбришиsamo opušteno, mnogo je lakše nego što mnogi misle ;)
ej, pa svaka cast!
ОдговориИзбришиmoja mama je svojevremeno mesila hlebice, al onda je naprasno izgubila entuzijazam. sam kad gledam fotkice, razmišljam da svecano preuzmem kecelju, iako sam kompletan analfabeta sto se kuhinje i kuvanja tice. deluje jednostavno, stoga ne bi trebalo da bude problema.
ps - veliki pozdrav za aleksandru a.k.a. lalicu!!! ne mogu da verujem da sam je nasla kod tebe na blogu. strava!
samo napred, beatpie!
ОдговориИзбришиhaha, neverovatno! lalićka se moli da preuzme pozdrave ;)
Jasmina ovaj lebac izgleda zer gut.
ОдговориИзбришиzer mi je drago ;)
ОдговориИзбриши